onsdag 5. januar 2011

Wagon wheel rag rug

På facebook kom jeg over en side som viste noen tepper som jeg likte med en gang. Det var fille tepper laget uten vev. Opprinnelig laget nybygger konene i Amerika disse ved å spenne arbeidet opp på reservebeslag som de hadde til kjerrehjulene, derav navnet. Jeg laget et teppe uten å spenne det opp. Det var litt tuklete til å begynne med, men etterhvert gikk det helt greit.
Morsomt med noe som ikke finnes overalt synes jeg :o)
Her er bilde av stasen:

Her har jeg laget en beskrivelse:
En facebookvenn i Amerika klikket "liker" på en side hvor disse blir vist. De heter Wagon wheel rag rug, og ble i sin tid laget av nybyggerdamene i "ville vesten". De brukte reservebeslag i jern som de hadde til kjerrehjulene til å spenn opp renningsremsene på. Jeg har bare hatt det liggende på gulvet mens jeg flettet og satt meg midt oppå og flyttet rundt og rundt
Jeg startet med 4 remser som jeg la i kryss i midten og begynte å flette inn strimlene som er i de små nøstene. (Det er 2 dynetrekk som er revet opp i remser på langs) Jeg har funnet ut at det lønner seg å ta flere remser i midten før flettingen rundt begynner. Jeg tror 8 remser hver vei, altså 16 remser, blir passe. Disse remsene er ca 140 cm, tilsvarende vanlig bredde på stoffer. Underveis i flettingen utover, må man legge inn fler remser etter hvert.
Etter hvert ble det langt mellom renningsremsene, da la jeg inn nye med jevne mellomrom ved å legge remser rundt innslag remsen og dobbelt utover. Så ble disse med i flettingen på neste runde. Til sammen 128 doble renning remser.
Når du synes den er stor nok, knytter du sammen to og to renningsremser og klipper jevne frynser.
                                                                             Ferdig
Originalen 
                                                                           

2 kommentarer:

 1. Denne likte jeg!
  Har du en oppskrift på den?

  Nå er jeg din første følger.
  Ta en titt på bloggen min da! Å se om du vil følge den! Akkurat begynt med søm, så derfor er det litt lite om det akkurat nå, men det blir det blir!

  SvarSlett
 2. Takk for kommentaren.
  Nå har jeg redigert slik at beskrivelsen også er med. Har du en link til bloggen din, så titter jeg gjerne innom.

  SvarSlett